فرم گزارش پایش حوزه 8

 

پایش حوزه 8: حاکمیت و مدیریت عالی

استانداردهایی که بصورت نسبی رعایت شده اند(نقاط قابل اصلاح برنامه پزشکی عمومی دانشکده):

استانداردهای با رعایت نسبی بالای 50 درصد

ت- :8-1-1جهت شفاف سازی تصمیمات، مدیریت عالی سعی می کند تصمیمات اتخاذ شده از طریق گروه های مجازی دانشکده به اطلاع ذینفعان رسانده شود. همچنین، این تصمیمات به صورت خبر بر روی سایت دانشکده قرار می گیرد. تمامی تصمیمات به مدیران ارشد پایین دست ارجاع می گردد. در دانشکده پزشکی

گروه مجازی آموزشی، پژوهشی و کارمندان راه اندازی شده است. اتوماسیون و سایت دانشکده نیز تصمیمات را به اطلاع افراد ذینفع می رساند ولی تصمیم­گیری ها و سیاستگذاری ها به نحو مطلوب به اطلاع دانشجویان رسانده نمی شود.

 

پایش: در خصوص تصمیم­گیری ها و سیاست­­گذاری برای اطلاع رسانی به دانشجویان اقدامات زیر انجام گردید:

-ایجاد گروه مجازی از نمایندگان دانشجویان پزشکی (ورودی­های 1399 تا1403) در شبکه مجازی و اطلاع به آنها.

-دعوت از نمایندگان دانشجویان در شورای پژوهشی، فرهنگی، آموزشی  

ضمائم در حوزه  حاکمیت و مدیریت عالی  دانشکده موجود است.  

پ-2-4-8: در جهت استمرا و ارتقا فعالیت­های دانشجویی در زمینه­ای مختلف دینی، فرهنگی و علمی و اجتماعی تفاهم نامه­ای با معاونت دانشجویی فرهنگی دانشگاه منعقد گردیده و همه ساله بر اساس تعداد دانشجویان ورودی و فضای استانداردی که برایشان در نظر گرفته می­شود، بودجه مورد نظر پیش بینی و در جهت تامین منابع انسانی، سرمایه­ای و مصرفی آن به معاونت پشتیبانی جهت تامین و موافقت اعلام می­گردد  (موارد مذکور ضمیمه می باشد). اما برنامه­ی مدونی در این خصوص وجود ندارد. ولی موارد فوق اجرا شده اند.

پایش: تدوین برنامه از طرف معاونت دانشجویی، فرهنگی در خصوص فعالیت های دینی، فرهنگی، علمی و اجتماعی انجام شده است. لطفا کلیک نمایید.

 

 

استانداردهایی که به صورت کامل رعایت شده­اند (نقاط قوت برنامه پزشکی عمومی دانشکده)::

پ1-1-8: دانشکده پزشکی رفسنجان در ابتدا  تحت نظر دانشگاه علوم پزشکی کرمان بوده است. مجوزهای تاسیس و راه اندازی دوره پزشکی عمومی در دسترس نبودند. لذا با اعزام نماینده دانشکده به وزارت متبوع طی نامه ای از طرف شورای گسترش وزارتخانه، تاییدیه مجوزهای مذکور که قبلاً صادر شده بودند دریافت شد. مجوز راه اندازی دوره پزشکی عمومی در جلسه دوم مورخ 30/9/1365 و تاسیس دانشکده پزشکی در جلسه چهاردهم  مورخ 12/7/1366 شورای گسترش دانشگاه های علوم پزشکی وزارت متبوع مصوب گردیده است. مجوز تاسیس دانشکده و راه اندازی دوره پزشکی عمومی، طی نامه شماره 88/522 ضمیمه می باشد (ضمناً طی نامه شماره 3380 مورخ 8/4/1371، وزارتخانه بهداشت  درمان و آموزش پزشکی، مجوز تبدیل دانشکده پزشکی رفسنجان به دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در سال 1371 صادرشده  است).  

نقاط ضعف: محدود بودن تعداد و فضای کلاس­های آموزشی با توجه به سیاست های اخیر ابلاغی وزارت متبوع در جهت افزایش پذیرش سالیانه دانشجویان رشته پزشکی، -آماده نشدن ساختمان کتابخانه مرکزی و سالن مطالعه دانشکده بدلیل عدم تخصیص و تامین بودجه لازم

پایش حفظ و ارتقاء:-اضافه شدن یک کلاس درس

پ-2-1-8: در جهت رسیدن به اهداف دوره پزشکی عمومی ساختار تشکیلاتی مصوب مورد بازبینی و اصلاح قرار گرفته است که جهت تصویب مجدد به وزارت متبوع ارسال شده است. در ضمن با توجه به کوریکولوم آموزشی جدید دوره پزشکی عمومی ساختار تشکیلاتی پیشنهادی نیز مجددا اصلاح و در حال حاضر دردستور کار قرار گرفته است. ولی جایی مصوب نشده است شرح وظایف هر پست مشخص شده است و ساختار پایش تدوین شده است که بصورت 6 ماهه انجام می شود.

 

پایش:-ساختار تشکیلاتی مصوب و چارت جدید دانشکده به وزارت متبوع ارسال و در حال بازنگری می­باشد.

-روند قبلی در خصوص موارد مذکور از قبیل صدور ابلاغ ها و شرح وظایف هر پست جهت شاغلین جدید ادامه دارد

 

پ3-1-8- در جهت تصمیم سازی، سیاستگذاری و فعالیت های فنی و اجرایی، شوراها و کمیته های مختلفی با مشارکت ذینفعان مربوطه و به شرح زیر در دانشکده پزشکی وجود دارد که کلیه امور مربوط به تصمیم سازی و فعالیت های اجرایی با مشارکت ذینفعان اصلی بر اساس توانمندی های علمی آنها در این شوراها و کمیته ها در نظر گرفته می شود. شورای آموزشی، شورای پژوهشی، کمیته ارتقاء اعضای هیات علمی، کمیته برنامه ریزی درسی، کمیته اعتبار بخشی 9 گانه و کمیته ارزیابی دانشجو (کمیته آزمون)

پایش:  برای رسیدن به مفهوم استاندارد تلاش شده از وجود تمامی ذینفعان (از جمله عضویت نماینده دانشجویان) استفاده گردد.

 

پ-1-2-8- مسئولین مرتبط با دوره پزشکی عمومی شامل ریاست دانشکده، معاون آموزشی علوم پایه و بالینی و دستیاری، کمیته 9 گانه اعتبار بخشی، مدیران گروه های آموزشی علوم پایه و بالینی، شورای آموزشی گروه ها (پایه و بالینی) رؤسای بخش های آموزشی (علوم پایه و بالینی) رؤسای بیمارستان های آموزشی و معاونین آموزش بالینی بیمارستان های آموزشی مشخص و تمامی افراد معرفی گردیده اند. شرح وظایف و مسئولیت های حوزه های فوق در قبال مدیریت آموزش توصیف و تدوین شده که در برابر موضوعات آموزشی، پژوهشی، خدمات و تصمیم گیری ها پاسخگو هستند.

پایش: روند قبلی جهت بهینه بودن امور ادامه دارد.

 

ت-1-2-8-دانشکده پزشکی با استفاده از برنامه موجود عملکرد تیم مدیریت شامل ریاست دانشکده، معاون آموزشی علوم پایه و بالینی و دستیاری، کمیته 9 گانه اعتبار بخشی، مدیران گروه های آموزشی علوم پایه و بالینی، شورای آموزشی گروه ها )پایه و بالینی(، رؤسای بخش های آموزشی )علوم پایه و بالینی(، رؤسای بیمارستان های آموزشی و معاونین آموزش بالینی بیمارستان های آموزشی را مورد ارزشیابی قرار میدهد و با ارزشیابی 360 درجه مورد سنجش قرار می گیرند/

پایش: روند مذکور ادامه دارد.

 

پ-1-3-8-سالانه معاونت توسعه و منابع تفاهم نامه پیشنهادی از طرف دانشکده پزشکی را وصول می نمایند. مدیر مالی دانشکده تفاهم نامه را با حضور ریاست دانشکده و معاونت های پژوهشی و آموزشی و مدیر امور عمومی تنظیم نموده و بر اساس هزینه سال قبل، تورم و شرایط اقتصادی موجود بودجه هر کدام از بخش های عمرانی، آموزشی، پژوهشی و... را در آن مشخص می نماید. تفاهم نامه در دانشگاه مورد بررسی قرار گرفته و نهایتا بعد از تصویب توسط معاونت محترم توسعه و منابع دانشگاه به دانشکده ابلاغ می گردد. این تفاهم نامه بودجه مشخص و مناسب برای تحقق اهداف برنامه پزشکی عمومی را در بر دارد.

 

پایش: روند ادامه دارد. اما بدلیل شرایط اقتصادی موجود کشور، افزایش منطقی و تخصیص اعتبارات با توجه به تورم شدید میسر نمی گردد.

 

پ-2-3-8- بر اساس ابلاغ 1185 مورخ 9/8/1396 و با توجه به آیین نامه معاملاتی دانشگاه ها اختیارات ریاست دانشگاه در مواد 30-5-43 به ریاست دانشکده تفویض گردیده است تا با رعایت مقررات لازم انجام گردد.

پایش: تفویض اختیار مانند سابق وجود دارد.

 

پ-1-4-8- با توجه به آمار ارائه شده ذیل این دانشکده از کادر اجرایی حرفه ای نسبتاً مناسب برای اجرای برنامه آموزشی برخوردار می باشد. تعداد کارشناسان دانشکده پزشکی: 28 نفر، سابقه کار از 3 تا 32 ، تعداد کادر حرفه ای 18 نفر) افراد مذکور بر اساس رشته تحصیلی و سابقه کاری و تجربه انتخاب گردیده اند(. تعداد اعضای هیات علمی آموزشی دانشکده پزشکی 109 نفر شامل 7 استاد، 14 دانشیار، 81 استادیار و 7 مربی می باشند.

 

پایش: در این خصوص کارگاه های توانمندی سازی در طول سال برای کارکنان و اعضای هیات علمی برگزار می گردد.

 

پ-1-4-8- با توجه به این که وظیفه اساسی و مهم دانشکده پزشکی تربیت فارغ التحصیلان متخصص و متعهد می باشد در این راستا به منظور تضمین کیفیت ارزیابی دانش آموختگان آیین نامه و شیوه نامه ای در این دانشکده تدوین و مصوب شده است تا ارتقای مستمر کیفی فراگیران فراهم گردد.

پایش: روند قبلی جهت ارتقاء مستمر کیفی ادامه دارد.

 

پ-1-5-8- در جهت تعامل سازنده و مستمر با بخش سلامت(بهداشت و درمان، غذا و دارو) تفاهم نامه های جداگانه ای فی مابین معاونت آموزشی دانشگاه با معاونت بهداشتی و معاونت غذا و دارو منعقد گردیده است. تا با تشریک مساعی در جهت پیاده سازی برنامه آموزشی پاسخگو به منظور تربیت پزشکان متبحر اقدام گردد. این حوزه ها در برگزاری دوره های کارآموزی و کارورزی پزشکی اجتماعی و خانواده اقدام نموده و آموزش های لازم به فراگیران داده می شود.

پایش:  از طرف وزات متبوع ادغام پزشکی اجتماعی و خانواده اعلام گردیده است و هم اکنون این دو گروه به صورت ادغام وجود دارد.